Klubbens historie

The Vikings gennem tiderne

Sønderborg Floorball Club - The Vikings blev stiftet i september 1999, ved den stiftende generalforsamling på biblioteket.

Initiativtagerne var Jacobsen-brødrene Morten, Michael og Rasmus, Morten Bro, Jan K. Pedersen, samt en 4-5 af deres venner og bekendte.
Sune Schrold var netop flyttet til byen, og bibragte bestyrelsen lidt erfaring fra sine mange år i klubben i Vissenbjerg.

I starten lykkedes det at få en træningstid i Kløvermarkhallen, og medlemstallet steg hurtigt til ca. 20.
Sæsonen efter flyttede aktiviteterne til Amtsgymnasiets hal og sal, og medlemstallet steg til ca. 25.
Der var deltagelse i grand-prix turneringer, bl.a. mod det jævnbyrdige hold fra Randers.
Sæsonen 2001/2002 var første sæson med deltagelse i Danmarksturneringen (laveste række, 1. division).

Medlemstallet var på seniorsiden uændret, men der blev startet forsøg med ungdomsfloorball. Dette kunne desværre ikke holde og døde ud efter et par sæsoner.
Sæsonen var klubbens bedste mht. antal aktive, som i alt var 32.

I mellemtiden var træningen flyttet til Dybbølhallen og heldigvis var der nogle af de ældste ungdomsspillere, som fortsatte som unge seniorer.
Samtidig foregik deltagelse i landets næstbedste række med succes, ført an af den svenske spiller Nicklas Rossander.

Den kommende sæsons højdepunkt var erhvervelsen af bander

Anden gang er lykkens gang.
Efter nogle år med stabile resultater og ligeledes stabilt medlemstal, blev der i 2005/2006 gjort endnu et forsøg med ungdomsfloorball, og denne gang lykkedes det bedre. Bastian Bangly var hovedpersonen bag dette, og med god hjælp fra Kasper Christensen, var de med til at introducere floorball for kommunens børn og unge. I dag er det Søren Agerley og Andreas Krogh der tager sig af klubbens yngste.

Efter regn, kommer sol
I sæsonen 2006/2007 løb klubben ind i sin første og forhåbentlig eneste krise. Svigtende medlemsfremgang og det faktum at kluben kun havde én dommer og dermed ikke kunne opfylde sine dommerforpligtelser overfor DaFU (Dansk Floorball Union), gjorde at bestyrelsen var tæt på at trække klubbens seniorhold fra danmarksturneringen. Dette blev dog heldigvis afværget, da en blanding af held og en engageret indsats, gjorde at klubben stadigvæk kunne deltage i turneringen.
Efterfølgende er der kommet flere dommere til, og klubben kan i dag mønstre 6 dommere.

Nutiden
I dag har klubben ca. 60 medlemmer, og interessen for klubben er stødt stigende.
Vi har en velfungerende senior- og ungdomsafdeling, så der er plads til alle.
Fremtidsudsigterne for Sønderborg Floorball Club – The Vikings, ser meget lyse ud og der bliver hele tiden arbejdet frem imod, at have det bedste tilbud til børn,unge og voksne –vel at mærke et tilbud for alle uanset alder, køn og niveau. Sagt med andre ord, vi ønsker at være en klub hvor der er plads til alle